Om Xlyngen

XLyngen er en familiebedrift, som startet i 2004. vi driver med naturbasert reiseliv, og vi er lokalisert i den nordlige delen av Lyngsalpene. XLyngen ligger i ei fiskeribygd som heter Nord-Lenangen med ca.170 innbyggere, med lange tradisjoner fra fiskeri, jordbruk og industri. Her kan du smake de gode Lyngen rekene som produseres i området.

XLyngen har overnatting til 42 personer i rorbuer og leiligheter. Vi har mange fasiliteter som sauna, jacuzzi, båtutleie, møterom og guidede aktiviteter. Konferanse og restaurantlokaler ligger på brygge med utsikt mot havet på alle kanter. Vi har vår kompetanse ifra kokk, fiskeri, helse, transport og reiseliv, samt natur og kulturguider.

Naturen og lyset i området er årsaken til at vi bor her. Dette ønsker vi å vise våre gjester som det beste i Lyngen hele året, gjennom våre sesonger. Fugl og dyrelivet er rikt og fiskemulighetene gode i Lyngenfjorden.

På sommeren kan du oppleve fiske i midnattssolen, vandring og sykkelturer langs fjord og i fjell. Om høsten er vandring på sitt beste med flotte farger og matauke i fokus, som bær og sopp. Vinteren byr på gode snøforhold med fine ski og toppturer i Lyngsalpene. Vi tilbyr vinteraktiviteter som nordlyssafari, snøskutersafari og trugeturer. Pakketurene våre inkluderer rein- og hundesledeturer og samt hvalsafari. Våren bringer med seg lyse kvelder som er perfekt for skiturer i midnattssola, fordi snøen ligger lenge i fjellene.

Våre turer går ofte innom Lyngsalpan Landskapsvernområde som er viktig for å bevare vår unike flora og fauna for framtiden. Vi ønsker å ivareta vår kultur og natur i vårt møte med gjestene. Bedriften vår er miljøsertifisert gjennom Green Key fra 2017, fordi vi ønsker å sette fokus på vår innvirkning for det arktiske klimaet og miljø.

Vi leverer helhetlige opplevelser som dagsturer, pakketurer og kurs-konferanse fasiliteter og til de som vil ha et mer tilrettelagt opphold ved XLyngen.

Velkommen til oss,

Hilsen Miriam og Bent, Laila og Geir